Ce părere aveţi despre e-book-uri? Unii bună, alţii proastă, majoritatea cititorilor împătimiţi,  care gusta cartea cu aproape toate simţurile, probabil amestecată. Dar ele sunt aici, printre noi, trebuie să le asimilăm, tehnologic şi emoţional, să ne împăcăm cu ele şi chiar să începem să le iubim

Trebuie să ne gândim serios la viitoarea noastră bibliotecă digitală. Trebuie să începem să gândim (şi în) terra de cărţi, nu numai în metri liniari de rafturi sau în număr de pagini. Nu vom mai discuta despre câte cărţi încap într-un geamantan ci despre câte hard-disk-uri externe încap în el. Ne vom lua cu toţii, mai devreme sau mai târziu, e-readere. De pe care vom citi. Cărţi, ziare, reviste, corespondenţă. Probabil, la un moment dat, tehnologia ne va furniza o folie e-reader flexibilă conectabilă remote la biblioteca noastră digitală de acasă, la biblioteca publică, la biblioteca prietenilor. Şi atunci vom fi liberi. Multele terra de informaţie vor sta în siguranţă pe hard-uri iar noi le vom putea vizualiza la dorinţă derulând un sul. O buclă temporală se închide astfel, cu un sul de papirus a început – cu un sul electronic sfârşeşte, istoria cărţii.

“The future is here” zicea cineva într-un film. Iată că Editura Nemira face pasul cel mare şi ne oferă carţi în format digital – compatibile cu orice dispozitiv: e-reader, smartphone, tabletă sau PC – pe platforma proprie. Contra cost, of course! Vor începe cu 50 de bucăţi. Nu-s toate acum, acolo, dar promisiunile făcute au valoare contractuală, între gentlemani.

Vă invit să verificaţi, să vizualizaţi oferta şi să începeţi download-ul. Unde? Cum unde? Pe pagina dedicată.

Pariez că va intra rapid în Bookmark-ul vostru!