Nici Cocoru’ nu mai e ce-a fost. Fără regrete.

În proaspăt renovatul magazin Cocor i-am găsit, cu arme şi bagaje, pe cei de la Whittard of Chelsea, retailer internaţional de ceai şi cafea şi băuturi pe bază de cacao şi ciocolată. Produsele Whittard le puteaţi găsi şi până acum prin plafarurile mai pricopsite, dar aici ei au un spaţiu numai al lor. E o afacere de tip franciză şi preţurile sunt mai mici ca prin alte părţi, fapt pe care l-am contatat şi eu. Magazinul se află la parter, imediat în dreapta, organizat ca un boutique în care găseşti: ceaiuri – zeci de sortimente, cafea organică de prin toată lumea – simplă şi cu  arome; boabe şi măcinată, ceşti şi ceainice, accesorii, băuturi din ciocolată, bomboane de ciocolată, biscuiţi pentru ceai şi chiar tablouaşe simpatice. Am poftit la un pachet de cafea cu gradul 4 de tărie din 5 posibile şi m-am lăsat tentată şi de o sticluţă cu sirop aromat pentru cafea – cu alune pentru mine.

N-are site, dar puteţi admira magazinul online englezesc.

Adevărata cultură

Librăria Adevărul cu numărul de înmatriculare 2 Bucureşti, cea mai mare dintre cele 10 cu acelaşi nume, se deschide mâine, sâmbătă 16 octombrie, ora 11:00. În strada Doamnei nr. 27-29 sunteţi aşteptaţi de tot felul de lume bună: Florin Iaru – scriitor; Mircea Vasilescu – redactor şef la Dilema; Ion Cristoiu şi Grigore Cartianu – jurnalişti; Romulus Brâncoveanu – decanul Facultăţii de Filozofie şi blogerii Andrei Ciubotaru (lecturi urbane.ro), Andrei Roşca (bookblog.ro) şi Sorin Tudor (recitiri.ro).

Tot Adevărul a scos ieri primul volum din colecţia “101 cărţi de citit într-o viaţă”. Distribuit gratuit cu ziarul, în 160.000 de exemplare, volumul întâi din Crimă şi pedeapsa dostoievskiană a aşezat lumea la coadă cum numai puii doi la pungă – renumiţii fraţi Petreuş – mai reuşeau pe vremuri. Îmbulzeală deci, stocuri epuizate în prima jumătate de ora şi cititori înrăiţi treziţi cu noaptea în cap ca să prindă opul gratis, adică nepreţuit. Toate aceste în ciuda celor care insistă pe lipsa de cultură a românilor şi a Europei care ne tratează încă de barbari.

O veste bună, pentru mine, este că în această colecţie va apare cândva şi Muntele vrăjit a lui Thomas Mann. Ne punem pe aşteptat şi pregătim 12,99 lei pentru aceasta.

* sursa tuturor ştirilor adevărate:  ziarul Adevărul de astăzi