• Traduttore, traditore!

Astăzi o să vorbim despre irepresibila tentație de a folosi ideile altora. Când ești un om de HR care are de postat un anunț pe ejobs, ai citit și tu ”perlele” altor profesioniști din branșă, ai ambiția de a scrie un mesaj percutant și cumva flatant pentru activitatea în sine și nu prea ai idei – chiar atunci, în clipa aia, altfel tu fiind un om cu idei – ce faci?!

Păi, cauți pe la alții. Eventual găsești oferte de job-uri în limbi străine ție – după cum se va dovedi – și le traduci. Le traduci temeinic, să sune profi. După care citești ce ai scris și ești fericit, limba română a mai primit un șut în fund. Unii spun că asta presupune un pas înainte.

Va rugam nu aplicati daca nu va incadrati in urmatorul profil:

• Posed o dorinta arzatoare de a reusi
• Sunt o persoana optimista si animata al carui moral nu ‘cade’ niciodata
• Inteleg importanta clientilor, sunt un comunicator excelent, stiu sa dezvolt raport si sunt o fire empatica
• In general devin cel mai bun la ceea ce decid sa incep si sunt gata sa demonstrez

Nu angajam CV-uri, angajam personalitati!

Care va să zică trebuie să fii ambițios și optimist, viu (asta înseamnă animată, nu), cu talent în dezvolta raport (în excel, probabil, dacă nu o fi vorba de sex), pe măsură ce decizi să începi – chestie care are o anumită durată – devii cel mai bun, în general și stai bine cu simțul civic.

Nu se acceptă decât personalități, da, să vă fie clar! Și ce dacă autorul textului de mai sus nu știe că substantivul persoană e de gen feminin, deci acordul se face cu al cărei moral.

Îl găsiți la Trade Marketing Manager, pe ejobs.

  • Igiena la control

Ca să devii promoter pentru degustări, adică să stați cu un șorț branduit în fața unei mici tarabe, într-un supermarket și să îmbiați trecătorii cu bucățele de tartine cu brânză/pateu ori cârnăciori/salamuri/cașcaval, înfipte în scobitori, dacă nu cu păhărele cât degetarele umplute pe jumătate cu cafea/iaurt, aveți nevoie de:

Acte pentru degustare pentru Carrefour – certificat de igienă și analize medicale

Analize medicale pricep dar ce doamne iartă-mă însemnă certificat de igienă. Așa că am gugălit și am aflat că există un asemenea certificat care atestă însușirea noțiunilor fundamentale de igienă. M-am lămurit, astfel nu riști ca promoterul să-și curețe unghiile cu scobitoarea înainte să o înfigă în feliuța de cabanos.

Postul se numește Promoter pentru degustări – 20 de bucăți – și îl găsiți pe bestjobs.