Iepurașul stătea concentrat, cu codița zburlită și nările fremătând, urechile i se mișcau într-un ritm doar de el știut și care punea în mișcare toată tărășenia.

Ouăle erau duse la salonul de tatuaje unde primeau un tribal, o maramureșeană sau un vârtej abstract de culori – direct în  coaja lor poroasă – după buget și preferințe. Altele, mai prăpădite, primeau doar abțibilduri colorate.

Aluatul de cozonac avea de ispășit păcate grele, era smuls și trântit, manipulat fără menajamente apoi iarăși trântit și iarăși smuls și chinuit. Și calvarul nu lua sfârșit aici, urma cazna focului – purificatoare, cu mieji de nucă înfipţi adânc în măruntaie.

Viitorul se afla prin haruspicii cu organe de miel care, mărunţite în cubuleţe fine, nu mai puteau releva decât adevărul absolut. Spre deplina elucidare a celor ce vor veni ele se tratau cu ierburi aromate şi, bălăcite în ouă multe, se lăsau alchimizate la foc potrivit.

Coapsele însă, aahhh coapsele, mergeau la spa: erau masate cu uleiuri aromate şi exfoliate cu rozmarin şi piperuri, uneori primeau şi piercing-uri parfumate din căţeluşi fragezi de usturoi şi şuviţe durdulii de afumătură, apoi se bronzau la solar sub folia de Al, diafan. Coastele toate, adamice, multiplicate, făceau jacuzzi şi aromoterapie cu morcovi, păstârnac şi lămâie.

Salatele îşi puneau poalele în cap în văzul castraveţilor, cepşoarele fragede flirtau cu ridichile îmbujorate oferindu-le inele peste inele. În hotelul de gheaţă era aglomeraţie mare şi un soi de nerăbdare agita spiritele.

Iepuraşul se mai relaxase, urechile abia tresăreau când cosmetice, bijuterii şi lenjerii de dantelă erau împachetate de dar, ouă erau pitite sub smocuri de iarbă, prin livadă, sticlelor de vin li se ştergeau ochii împăienjeniţi de întuneric şi lumânările se pregăteau să-şi dea foc pe întrecute.

Când totul fu gata Iepuraşul stinse lumina, se ghemui în coaja de ou de brontozaur care-i servea drept hamac şi adormi.

Advertisements