Ametistul cu care a fost inaugurată colecția de minerale de la DeAgostini a fost o idee de marketing genială. Un cârlig în care s-au prins o mulțime de curioși. Alte pietre au urmat, pentru unii interesul s-a diluat – scumpe, mici, urâte, mai bine luăm de la târgurile de profil mai mari, mai ieftine.

Pe mine povestea m-a prins și vă pot spune că prima cutie completă – 20 de buc – arată chiar spectaculos. Azi dimineață, miercuri fiind, m-am oprit la chioșc. Numărul 21 ne propune aurul. În cutiuța clasică se odihnea o bucată de plastic movuliu în care erau prinse câteva bucățele penibile de foiță de aur.

Doresc să reamintesc pe acestă cale că este vorba de o colecție de minerale și roci. Dacă propui aur, oferă o bucățică de mineral aurifer că nu e complicat. La Muzeul de Geologie safirele și rubinele neșlefuite de dimensiune unui bob de mazăre costau 8 lei. Deci se poate. Este primul număr al revistei pe care nu l-am cumpărat. Pietrele mele s-a crispa în cutii dacă le-aș învecina cu plasticul de la numărul 21.

Shame on you, DeAgostini!!!

Advertisements