……din care rezultă supa de orez lipicoasă este soluția unor clădiri ultra trainice, ne spun prietenii noștrii de la Realitatea.net.

Lucrătorii au construit părţi din Marele Zid din timpul dinastiei Ming, acum circa 600 de ani, prin amestecarea unei paste lipicoase din orez cu var stins, ingredientul principal al mortarului, a declarat Dr. Zhang Bingjian.

Cică mortarul rezultat lipește atât de bine încât nici iarba nu crește. Iar concluzia este că locuitorilor din sud le cam displace zidul. Ce, nu vedeți relația de cauzalitate?! Păi e simplu, recoltele lor de grîu au fost luate pentru a hrăni muncitorii constructori și pentru a ridica zidul. Cum, era vorba de orez?! Da ce cârcotași sunteți! În loc să spuneți sărumâna că sunteți informați…..

Mortarul din orez lipeşte atât de bine cărămizile între ele, încât în anumite zone încă nu pot creşte ierburi. În sudul Chinei, oamenii nu sunt însă prea încântaţi de Marele lor Zid, întrucât împăraţii Ming au luat toate recoltele de grâu pentru a-şi hrăni muncitorii la Zid şi a face mortarul.

Advertisements