Rezultatele parţiale ale unui sondaj de opinie, admirate de mine ieri la TV şi perfect sintetizate de Mad Mike, au produs asta:

Odată, demult, pe când Soarele se învârtea timid în jurul mândrei planete Pământ iar oamenii şi dinozaurii împărţeau aceeaşi lume, unele lucruri erau clare şi practic imuabile. Ştiinţa dovedise de mult, iar copii învăţau la şcoală, legile fundamentale care guvernau viaţa pe Terra.

Existau şi oameni posedaţi de diavol, desigur, ei afirmau că Pământul se roteşte în jurul Soarelui şi susţineau că ştiu şi cât durează perioada sa de rotaţie – fix o lună. Un sanatoriu a fost construit pentru aceşti oameni bolnavi care proferau blasfemii. Tratamentul cu laser care le era administrat îşi făcea efectul doar dacă se desfăşura neîntrerupt. De aceea, permanent, în jurul sanatoriului, din boxe gigantice erau emise cântece religioase. Aceste unde sonore erau concentrate puternic  prin scurgerea lor pe pereţii unui tunel Sonodinamic care se îngusta treptat. La capătul lui undele sonore se transformau în razele laser atât de necesare. Cu pipeta, ele erau administrate celor suferinzi de către călugăriţe-martir şi inchizitori având cea mai înaltă pregătire. Ştiinţa acelor vremi nu contrazicea sfintele scripturi, astfel încât se produceau regulat miracole, pe care ştiinţa nu putea şi nici nu avea căderea să le explice.

În urmă cu ceva vreme, un meteorit ştersese practic Pământul şi fusese alungat aproape în ultima secundă de incantaţiile Marele Sobor Ştiinţifico-Ecleziasto-Masonic  al Bisericii Sfintei Mirungeri de Rit Vechi şi Ziua a Şaptea. Singurul efect al acestei treceri a fost iradierea vacilor. După câteva luni de panică şi nebunie colectivă, preoţii ştiinţifici de la cele mai cunoscute Basilico-Temple au dat publicităţii un mesaj care spunea că fierberea laptelui anula radioactivitatea sa. Conform calculului aceloraşi cercetători, perioada de înjumătăţire a elementului radioactiv, numit Cazeitoniu ,era de 30 de ani, 5 luni, 10 zile şi 45 de secunde. Această perioadă de timp aproape se scursese.

De atunci pământenii trăiau fericiţi, evitând doar pisicile negre care le-ar fi putut tăia calea şi cifra 13 care era de-a dreptul malefică. Pisicile negru fuseseră practic exterminate şi înlocuite cu unele roşii ca focul, culoare care, era lucru verificat, fereşte de deochi.

Ei nu munceau prea mult, îndeletnicirea preferată era  practicarea jocurilor de noroc cu cărţi. Dorinţa tuturor era să piardă cât mai multe jocuri pentru că, era lucru ştiu, cine nu are noroc în dragoste are noroc la cărţi. Din dorinţa de a avea cât mai mulţi bani, pentru a nu fi tentaţi de sărăcie să joace prost şi deci să câştige, se inventase o loţiune care dădea mâncărimi insuportabile. În loţiunea numită Scratch se scufunda palma stângă, cea mai predispusă la a aduce bani dacă era scărpinată.  Banii curgeau, oamenii se iubeau, era pace şi linişte pe Terra. Apoi s-a întâmplat dezastrul…..

* Fragment descoperit cu ocazia săpăturilor efectuate în vederea străpungerii Magistralei 4 a metroului bucureştean, Tronsonul 1 – Gara de Nord – Laminorului. Se află în custodia Academiei Române pentru datare şi evaluare.