• În perioada 12 iulie – 16 august Editura Polirom ne propune  o ofertă de vară. Am răsfoit-o – este lungă, lungă – şi pot spune că se găsesc cărţi pentru toate gusturile.
  • La Auchan, locul cumpărăturilor mele periodice, în secţiunea librărie, oamenii au organizat un Târg de carte. Denumirea pompoasă dezvăluie – iniţial unul, mai recent două – containere pline cu cărţi la preţ redus. Locul e o mină de aur şi, dacă nu pot rezista să nu dau o tură, sigur pun ceva în coş. Şi nu-s singura, mai sunt rătăciţi care scotocesc frenetic prin maldărul de cărţi. Când am citit recomandarea lui Dragoş despre “Oameni de hârtie” a lui Plascencia, am ştiut că am vazut cartea undeva. Da, chiar la Auchan de unde mi-am şi procurat-o la preţul incredibil de 3 ron. Mai aveau câteva exemplare, puţin îndoite pe la colţuri dar altfel ok.  Şi nu cred că se vor epuiza prea curând, zac acolo de luni bune.
  • A luat naştere un club de lectura online, The Book Club. Membri, 31 până acum, propun câte o carte, decid prin vot ce anume vor citi apoi urmează discuţii libere pe marginea lecturilor. Tocmai ce au ales nu mai puţin de 3 cărţi pentru prima sesiune. Cam multe, cred că era bine să înceapă cu un singur volum. Ideea mi se pare foarte faină şi, deşi nu m-am înscris, voi urmări cu maxim interes nivelul discuţiilor.