Exerciţii aerobice gratuite – ianuarie 2010. Ofertă limitată.

Iarna, la urechile căreia au ajuns cu ceva întârziere dorurile noastre, împreună cu edilii capitalei şi spiritul civic al locuitorilor ei, ne oferă şansa nesperată de a face exerciţii aerobice de tip cardio combinate cu ceva streching pentru dezmorţirea articulaţiilor, absolut gratuit.

Echipamentul strict necesar: încălţăminte cu talpa aderentă, preferabil cu susţinerea gleznei şi pantaloni (sau fuste foarte largi pentru sexul frumos – pentru că va trebui să faceţi paşi foarte mari înainte, înapoi şi lateral). Durată şi localizare: câteva (câte doriţi sau câte sunteţi nevoiţi) drumuri prin frumos înzăpezita noastră capitală.

Pasul vioi, alternanţa scufundare – revenire – alunecare – redresare vă va asigura un tonus psihic şi muscular deosebit. Veţi gâfâi puţin la început dar continuarea exerciţiilor este imperios necesară (măcar până ajungeţi la destinaţie).

Traversarea străzii reprezintă o experienţă totală, necesită o coordonare atentă a mişcărilor combinată cu un incredibil simţ al echilibrului. Momentul în care vă veţi afla în poziţia cocostârc– cu un picior în aer şi unul afundat adânc în urma unui vrednic înaintaş – neştiind unde să faceţi următorul pas, va fi unul de exprimentare a unor inefabile emoţii. Imaginea pe care o oferiţi tovarăşilor de drum va fi o expresie a graţiei şi dezinvolturii.

Coborârea sau urcarea în/din mijloacele de transport în comun – la începutul si la sfârşitul exerciţiilor –va reprezenta un act de curaj şi determinare combinată cu o stabilitatea ieşită din comun.

Zilele trecute, ca bonus, ninsoarea măruntă şi viscolită a asigurat şi hidratarea naturală a tenului. Astăzi, cu o temperatură a aerului apropiată de zero, fără vânt, pe zăpada bătătorită se poate face şi un jogging  uşor, de sezon.

Totul pentru dumneavostră, absolut gratuit. Pentru că, nu-i aşa, mens sana in corpore sano.